Danish Creative Industries og Gudbjørg & Ejnar Honorés Fond vil med nyt samarbejde hædre Danmarks mest lovende kreative virksomheder med pengepræmier

I dag kan Danish Creative Industries (DCI) annoncere sit samarbejde med Gudbjørg og Ejnar

Honorés Fond, der engagerer sig i DCI gennem udlodningen af en række kontante præmier til kreative virksomheder, der pitcher ved et af DCIs seks regionale events, kaldet DCI GO!

Danish Creative Industries (DCI) arbejder som en samlende platform for at indfri vækstpotentialet i de kreative industrier. Gennem seks regionale events i 2022 sætter DCI fokus på at skabe flere kommercielle samarbejder og konkrete investeringer i kreative virksomheder, og at sætte skub i netværksdannelsen og udvekslingen af viden på tværs af de kreative industrier og den finansielle sektor.

Donationen fra Gudbjørg og Ejnar Honorés Fond betyder, at det i endnu større udstrækning bliver muligt at anerkende og støtte op om de innovative, kreative virksomheder, hvis position og betydning begge parter ser et stort potentiale i at løfte.

“Vores håb er, at vi med støtten til DCI GO! kan give vores lille bidrag til, at unge, kreative iværksættere med ild i øjnene, kan udvikle idéer og skabe produkter til glæde for mange. Uanset om de nye forretningsidéer bliver til store virksomheder eller ej, genererer de kreative virksomheder vigtig viden og erfaringer, som har potentiale til at blive til gavn for mennesker og samfund,” siger Jacob Hjulmand, Direktør i Gudbjørg og Ejnar Honorés Fond.

Derfor er uddelingerne til nogle af de deltagende virksomheder tænkt som et skulderklap og en lille hjælp til at fokusere på deres idé og bringe den et skridt videre.

Styrker de kreative virksomheders forretningforståelse

Med præmieudlodningen ønsker parterne ligeledes at stimulere udviklingen og øge motivationen hos nogle af de mange kreative og innovative virksomheder, Danmark er fyldt med, og samtidig at sende en appel til spirende kreative iværksættere. En forudsætning for at pitche er derfor også, at kreative virksomhedsledere deltager i DCIs undervisningsforløb i pitch-træning og forretningsmodeller som forberedelse til DCI GO!

“De deltagende iværksættere har fra første færd været meget motiverede og engagerede. Det er min oplevelse, at de gennem pitch-træningsforløbet har fået tanket godt op med viden og sparring omkring deres videre færd, og har fået udvidet deres netværk. En præmie for resultatet af deres indsats ved pitch-eventet, er kronen på værket og en validering af deres indsats og forretning, som de vil have stor glæde af,” siger Trine Løve, Porteføljekundechef i Vækstfonden.

Præmiesummerne

Præmierne gives kontant til den henholdsvist mest lovende og skalérbare pitchende virksomhed samt til den bedst pitchende virksomhed ved hvert af de seks events. Førstnævnte vinder vil modtage en præmiesum på 50.000 DKK, imens sidstnævnte vinder modtager en præmiesum på 5.000 DKK.

Derudover puljes en del af de bevilgede midler til det afsluttende event i København i september, hvor DCI foruden uddelingerne på hhv. 50.000 DKK og 5.000 DKK deler yderligere tre priser ud til tre nationale vindere for i alt 200.000 DKK. Ved sidste event i rækken inviteres samtlige deltagere og vindere fra de regionale pitch-events med, så de kan fejres, hyldes og gøres synlige overfor investorer og samarbejdspartnere.

“DCI handler netop om at løfte kreative virksomheder og startups ved at matche dem med kapital og hjælpe dem videre på deres vækstrejse. Samarbejdet med Gudbjørg og Ejnar Honorés Fond giver os mulighed for at støtte en række virksomheder med konkrete midler, og efterfølgende at tage dem i hånden, og - alt efter behov - hjælpe dem med at videreudvikle deres forretningsmodeller og øge deres forretningsforståelse, som kan understøtte deres drømme om at skabe bæredygtige virksomheder,” siger Kristian Riis, grundlægger af DCI.

Valget af vindere

Valget af vinderne ved de regionale events sker på baggrund af vurderinger fra en jury bestående af repræsentanter fra DCI og Gudbjørg og Ejnar Honorés Fond samt udvalgte lokale investorer og fonde, der alle vil være til stede og overvære de kreative virksomhedes præsentationer, og som sammen efter pitch-præsentationerne på demokratisk vis vil indstille og kåre de regionale vindere.

Næstkommende pitch-mulighed er i Struer. Tilmeld dig her inden 1. marts

TIlmelding til DCIs kommende events er åben og gratis. Læs mere her

Tilmed dig nyhedsbrevet, så du er en af de første til at få at vide, når tilmelding en til pitchtræning i de andre byer åbner.

For spørgsmål eller yderligere information, kontakt

Helena Maria Jappa Stolt (kommunikation)

helena@volcano.nu eller tlf.: 60611403

Forrige
Forrige

Lokale Aalborg startups hyldes med kontante pengepræmier

Næste
Næste

OPEN CALL: tilmeld dig pitch-træning for kreative virksomhedsledere