Lokale Aalborg startups hyldes med kontante pengepræmier

Aalborg skal være hub for kreativitet og iværksætteri, kreativ er driver for innovation og kreativitet er afgørende for en bys attraktivitet. Det var nogle af budskaberne fra de knap 100 kreative virksomheder, investorer og organisationer som mødtes i Utzon Center i Aalborg i går til Danish Creative Industries event DCI GO! To virksomheder gik hjem med kontante pengepræmier.  

Der var røde kinder, nerver og høj stemning, da ni kreative virksomheder i går i bedste ”løvens hule” stil skulle pitche deres virksomhed over for en panel af investorer, banker og fonde i Utzon Centeret i Aalborg. Målet var at finde vinderne af to kontante pengepræmier til henholdsvis bedst pitchende og mest skalerbare virksomhed. Virksomhederne dækkede over design, mode og tekstil, byggeri, arkitekter, digitale koncepter, kunst, corporate social responsibility og cirkulær økonomi. 

Fælles for virksomhederne var, at de var nystartede eller unge, og havde store ambitioner om at vækste og gøre en forskel lokalt eller globalt. Forud for eventet var virksomhederne blevet coachet af DCI til at stå foran juryen som bl.a. talte Vækstfonden, Nordjysk Lånefond, Coman Consult og Nordjysk Invest og ikke mindst Gudbjørg og Ejnar Honores Fond som havde stillet pengepræmierne til rådighed. 

Vinderen af ”bedste pitch” kategorien blev startup virksomheden QUALA som har skabt en 100 pct. cirkulær produktion ved at genbruge og upcycle tekstil til nyt tøj målrettet unge.

“Vores koncept er gennemtestet og varelageret er fyldt, så de næste måneder kommer for os, til at handle om at trykke på speederen. Derfor vil præmiesummen blive udnyttet i forbindelse med markedsføring og brand opbygning.

På eventet fik vi mødt mange nye og kloge mennesker med mere erfaring end os, og det er planen at udnytte det bedst muligt i nærmeste fremtid. Bl.a. har det åbnet dørene for nye samarbejdspartnere omkring content creation og muligheden for et lokalt showroom. Vi er også blevet tilbudt et tre-måneders gratis mentorforløb, hvilket passer godt med, hvor vi er på vores vækstrejse lige nu." 

 - Elias Mølbak, founder af Quala

Vinderen af ”mest skalerbare virksomhed” kategorien blev Selvbygger+ som har udviklet en digital løsning som hjælper selvbyggere til at styre deres byggeprocessen langt enklere og effektivt.

”At vinde prisen som mest lovende og skalérbare virksomhed til DCI GO! har givet os en kæmpe motivation til at kæmpe videre for bedre byggeprojekter til private.

Helt konkret giver den økonomiske gevinst os mulighed for at udvikle platformen yderligere og samtidigt styrke markedsføringen af Selvbygger+ hurtigere end forventet. Et stort boost for os!” 

 -  René Mallin, founding partner i Selvbygger+

Foruden pengepræmierne som var på henholdsvis 5.000 og 50.000 kroner modtager de deltagende virksomheder efterfølgende et forretningsudviklingsforløb som skal understøtte deres videre vækstrejse. 

Danish Creative Industries (DCI) er et nyt dansk initiativ som i de 2022 holder i alt 6 events over hele landet. DCIs mål er at matche kreative virksomheder med kapital og understøtte de kreative erhvervs vækst og udvikling ved at skabe større gensidig forståelse og dialog mellem kreative virksomheder og investorer. 

Bag DCI står Nephew-guitarist Kristian Riis og hans virksomhed Volcano som har arbejde med de kreative erhverv i mange år både herhjemme i internationalt. ”Der er penge i de kreative brancher, men der er ikke så mange der ved det. Vi har skabt DCI ud fra et behov, vi har fået bekræftet igen og igen, nemlig behovet for, at kreative og investorer lærer at forstå hinandens verdener. Kreative virksomheder er ikke nødvendigvis verdensmestre i forretningsmodeller, mens investorer i mange tilfælde ikke kender til de kreative virksomheders sprog og værdiskabelse. Det har det vi gerne vil gøre noget ved, så de kreative erhverv får udløst det potentiale, de fortjener, til gavn for Danmark”, siger Kristian Riis som selv er et eksempel på en kreativ aktør som er gået hele vejen.



Forrige
Forrige

Blog: Kreativitet er for alle

Næste
Næste

Danish Creative Industries og Gudbjørg & Ejnar Honorés Fond vil med nyt samarbejde hædre Danmarks mest lovende kreative virksomheder med pengepræmier